Over Excursie naar Lab Ofichem, Ter Apel

Excursie naar Lab Ofichem, Ter Apel

Excursie georganiseerd door de Gronigse Chemische Kring

Programma:

  • Ontvangst, welkom
  • Presentatie activiteiten Lab Ofichem
  • Presentatie syntheses van actieve farmaceutische ingrediënten
  • Rondgang door het laboratorium
  • Discussie met afsluitende vragenronde
  • Afsluiting

 Korte samenvatting excursievoorwaarden:

  • Lab Ofichem en de Groningse Chemische Kring zijn niet aansprakelijk voor gebeurtenissen, die u mochten overkomen door het niet opvolgen van aanwijzingen van Lab Ofichem medewerkers en/of door onvoorzichtigheid van uw kant.
  • Aanwijzingen en instructies van de rondleider dienen stipt opgevolgd te worden.
  • Het is niet toegestaan om zonder toestemming apparatuur aan te raken.
  • De op het complex door middel van veiligheidssignalering aangegeven verplichtingen moeten in acht genomen worden.
  • De deelnemers betreden het terrein, opstallen en installaties op eigen risico.
  • Deelnemers dienen een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben.

 De maximale groepsgrootte voor deze excursie bedraagt ca. 20-25 personen. Deelname is volgens het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

 Opgave deelname van leden en belangstellenden uiterlijk dinsdag 17 september 2024 bij de secretaris, Dr. K. Brunt bij voorkeur per e-mail (kommer.brunt@planet.nl), maar telefonisch (050-5348934) of per post (Spoorlaan 31, 9753HV Haren) is ook mogelijk.

GCK-Ofichem-1Laboratorium Ofichem is een moderne API producent, gevestigd in Nederland. Met meer dan 45 jaar ervaring in de productie van niche markt API's en een "state-of-the-art" productiefaciliteit is Lab Ofichem de unieke combinatie van kennis, ervaring en moderne technologie. Als CDMO met een eigen productportoflio ontwikkelen, produceren en analyseren wij farmaceutische grondstoffen op hoog niveau.

GCK-Ofichem-2Onze ontwikkelingsafdeling is gespecialiseerd in de contract ontwikkeling van actieve farmaceutische ingrediënten (APIs), hulpstoffen en reagentia, allen volgens strikte GMP regelgeving. Wij zijn een dynamische en flexibele organisatie die dankzij haar brede kennis in synthese en analyse ontwikkeling en GMP productie een betrouwbare partner is vanaf route-scouting en ontwikkeling tot aan commerciële cGMP productie.

GCK-Ofichem-3"Onze faciliteit heeft dertien productieruimtes die kunnen worden onderverdeeld in grootschalige, middelgrote en kleinschalige productieruimten", zegt Alessia Cogotti, directeur van Lab Ofichem. "Door het opvolgen van de cGMP richtlijnen passen wij hoogste veiligheidsstandaarden toe, waardoor er absoluut geen risico op kruisbesmetting is. Dat betekent dat we veilig en tegelijkertijd een breed scala aan API's kunnen produceren voor de humane en veterinaire farmaceutische markten."

GCK-Ofichem-4Naast het analyseren van farmaceutische grondstoffen, excipients en API’s, past Lab Ofichem haar brede kennis toe in het analyseren van medicinale cannabis. Lab Ofichem is tevens de hoofdaannemer voor het analyseren van medicinale cannabis in opdracht van Bureau Medicinale Cannabis (BMC).
Door als enige partij in Nederland medicinale cannabis te testen voor de overheid, blijft Laboratorium Ofichem één van de grootste koplopers in betrouwbare analyses van cannabis.
Lab Ofichem produceert daarnaast ook full spectrum extracten gebaseerd op medicinale cannabis.

Prijzen

Opgave deelname van leden en belangstellenden uiterlijk dinsdag 17 september bij de Kommer Brunt per e-mail (kommer.brunt@planet.nl), per telefoon (050-534 89 348) of per post (Spoorlaan 31, 9753 HV Haren).